آخرین اخبار

مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان: زلزله‌ها هشدار پروردگار هستند تا انسان‌ها توبه و استغفار کنند

به گزارش دارالقرآن دات آی آر  به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این مراسم پس از تلاوت آیه «مَا یَفْعَلُ اللَّهُ بِعَذَابِکُمْ إِنْ شَکَرْتُمْ وَآمَنْتُمْ وَکَانَ اللَّهُ شَاکِرًا عَلِیمًا»، به زلزله اخیر در غرب کشور اشاره کردند و گفتند: زلزله‌ای که در غرب کشور اتفاق افتاد، تلفات بسیار زیادی […]

اشتراک گذاری
۲۸ آبان ۱۳۹۶
816 بازدید
کد مطلب : 4979

به گزارش دارالقرآن دات آی آر  به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این مراسم پس از تلاوت آیه «مَا یَفْعَلُ اللَّهُ بِعَذَابِکُمْ إِنْ شَکَرْتُمْ وَآمَنْتُمْ وَکَانَ اللَّهُ شَاکِرًا عَلِیمًا»، به زلزله اخیر در غرب کشور اشاره کردند و گفتند: زلزله‌ای که در غرب کشور اتفاق افتاد، تلفات بسیار زیادی به دنبال داشته است.
ایشان در ادامه دو موضوع «دیدگاه وحی و اعتقاد اسلامی» و «وظیفه اسلامی و انسانی» را در قبال چنین حوادثی مورد اشاره قرار دادند و اظهار داشتند: متاسفانه امروزه اکثریت مردم در دنیا این قبیل حوادث را «قهر طبیعت» می‌نامند و آن را حادثه‌ای طبیعی و عادی می‌دانند و زلزله‌ها را بیشتر به فعال‌شدن گسل‌های زمین نسبت می‌دهند.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان سپس به عذاب‌ قوم‌های گذشته که در قرآن مجید بیان شده‌اند اشاره کردند و گفتند: قرآن عظیم‌الشأن در آیات متعددی بیان کرده است که وقتی ملت‌های گذشته با قحطی، زلزله، قطع نزول باران و یا مصیبت دیگری دچار می‌شدند، جرم و تقصیر را از خودشان دفع می‌کردند و می‌گفتند: «قَدْ مَسَّ آبَاءَنَا الضَّرَّاءُ وَالسَّرَّاءُ» اینها چیزهای عادی هستند که پدران و گذشتگان ما هم با آنها مواجه بوده‌اند و گاهی اوقات اتفاق می‌افتند. آنان از فشار و خشم پروردگار عبرت نمی‌گرفتند و توبه نمی‌کردند، لذا با عذاب شدیدتری مواجه می‌شدند، به‌طوری‌که بعضی از قوم‌ها به‌صورت کامل تباه و نابود شدند.
مولانا عبدالحمید افزودند: امروز نیز کارشناسان غیرمسلمان در دنیا قحط، سیلاب، طوفان‌های شدید، زلزله‌ها و… را «قهر طبیعت» می‌دانند. متاسفانه مسلمانان هم تحت تاثیر این تبلیغات و اسباب ظاهری قرار گرفته‌اند و با نسبت‌دادن عذاب‌های الهی به اسباب ظاهری و نادیده‌گرفتن نقش پروردگار که مؤثر واقعی‌ست، مانع عبرت‌گرفتن ملت‌ها و توبه و رجوع آنان به سوی الله تعالی می‌شوند.
خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان «آزمایش»دانستن عذاب‌های الهی را اشتباه دانستند و گفتند: بعضی‌ها زلزله و سایر عذاب‌های الهی را آزمایش و امتحان الهی می‌دانند و نمی‌خواهند قبول کنند که این عذاب و قهر الهی بوده است، درحالی‌که این‌ تعابیر نادرست است و اینها عذاب‌های الهی هستند.
ایشان ادامه دادند: وقتی عذاب در یک منطقه‌ای بیاید، کوچک و بزرگ و گناهکار و بی‌گناه همه را فرا می‌گیرد. قرآن عظیم‌الشأن هم به همین موضوع اشاره دارد و می‌فرماید: «وَاتَّقُوا فِتْنَهً لَا تُصِیبَنَّ الَّذِینَ ظَلَمُوا مِنْکُمْ خَاصَّهً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ»؛ از آفت و عذابی بترسید که ظالم و غیرظالم همه را دربرمی‌گیرد؛ عذابی که مقصر اصلی آن نه بچه‌ها و خردسال‌ها، بلکه کسانی هستند که در امتثال اوامر الهی و ادای شکر نعمت‌های پروردگار کوتاهی کرده‌اند و با تعبیر «قهر طبیعت» سبب تباهی بچه‌های کوچک و ویرانی شده‌اند.
مدیر دارالعلوم زاهدان تاکید کردند: باید واقعیت‌ها را به مردم بگوییم و گوشزد کنیم تا مردم بیدار و متوجه شوند. الله تعالی می‌فرماید «فَلَوْلَا إِذْ جَاءَهُمْ بَأْسُنَا تَضَرَّعُوا وَلَکِنْ قَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَزَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ» چرا وقتی عذاب ما آمد، زاری و تضرع نکردند؟ با وقوع این زلزله‌ها، الله تعالی از مردم کرمانشاه و سایر نقاط ایران انتظار دارد که به زاری و گریه و توبه بپردازند.
ایشان خاطرنشان کردند: اینکه در یک منطقه زلزله و عذاب آمده است به این معنا نیست که عملکرد مردم آن منطقه خراب و عملکرد مردم سایر مناطق خوب است، بلکه اعمال همه‌ی ما خراب است. الله تعالی عذابش را در یک منطقه‌ای می‌آورد تا سایر مردم دنیا درس بگیرند و توبه کنند. اگر امروز الله تعالی ما را به عذاب گرفتار کند و مساجد را بر سر ما خراب کند عدل الهی است، اینکه عذاب نمی‌دهد فضل و لطف پروردگار است نه عملکرد خوب ما.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان ادامه دادند: عذاب‌های الهی نتیجه‌ی غفلت، ظلم، اجحاف و گناهان است. این عذاب‌ها آمده‌اند تا علمای سنی و شیعه که مسئولیت سنگینی در قبال مردم دارند، مسئولین امر و تمام اقشار جامعه توبه و استغفار کنند. قحط و خشکسالی برای مردم استان سیستان‌وبلوچستان پیام دارد که باید توبه و استغفار کنند.
ایشان «قساوت قلبی» را از نتایج عدم توبه دانستند و گفتند: وقتی ما خود را در مقابل عذاب‌های الهی مقصر ندانیم و توبه نکنیم، به قساوت قلبی و سنگدلی مبتلا می‌شویم. کشور ما با زلزله‌های متعددی در گذشته مواجه شده است؛ اگر ما از زلزله‌های گذشته عبرت می‌گرفتیم و توبه می‌کردیم، شاید به زلزله غرب کشور گرفتار نمی‌شدیم. باید هشدارهای الهی را جدی بگیریم و متوجه شویم که الله تعالی از اعمال امت مسلمان ناخشنود است.

 

تلفات جانی و مالی زلزله در کرمانشاه بسیار سنگین است/ با کمک‌های نقدی و غیرنقدی به یاری زلزله‌زدگان بشتابیم
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان «کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: دومین وظیفه ما آن است که در قبال بلا و مصیبتی که هم‌وطنان ما در غرب کشور و استان کرمانشاه به آن مبتلا شده‌اند بی‌تفاوت نباشیم، بلکه به آنها کمک کنیم.
ایشان خاطرنشان کردند: متاسفانه زلزله در کرمانشاه بسیار گسترده بوده و صدها روستا را نابود کرده است. آمار تلفات جانی بسیار بالاست و شاید به هزاران نفر برسد. بسیاری زخمی هستند و نیاز به خون دارند، بسیاری از خانواده‌ها بی‌جا و مکان هستند و با توجه به شروع فصل سرما نیاز به رسیدگی جدی دارند.
مولانا عبدالحمید بر لزوم «رسیدگی مزید»‌ دولت نیز تاکید کردند و گفتند: از دولت محترم نیز درخواست رسیدگی مزید به زلزله‌زدگان داریم، اما با توجه به اینکه خسارت جانی و مالی در این زلزله بسیار سنگین است، ما هم باید به‌عنوان یک هم‌وطن به وظیفه اسلامی و انسانی خودمان عمل کنیم.
ایشان مردم را به پرداخت کمک‌های نقدی و غیرنقدی تشویق کردند و گفتند: کمک مردم به این زلزله‌زدگان جهاد محسوب می‌شود. کسانی‌که با این مصیب‌زدگان همدردی و مساعدت کنند الله تعالی آفت و بلا را از آنها دفع می‌کند.
پیشوای مذهبی اهل‌سنت کشور در پایان سخنان‌شان از مردم استان کردستان و سایر شهرستان‌های کشور به‌خاطر کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان غرب کشور «تشکر ویژه» کردند.

گفتنی‌ست در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان، برای زلزله‌زدگان غرب کشور کمک‌های نقدی مردمی جمع‌آوری شد.

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *