آخرین اخبار

نادیده گرفتن واقعیتها چالش اصلی وحدت امت اسلامی است

شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید، در دومین نشست عمومی علما و اندیشمندان جهان اسلام در کنفرانس وحدت اسلامی ضمن تاکید بر اهمیت وحدت امت اسلام، «نادیده گرفتن واقعیت‌ها» را از چالش‌های اصلی وحدت امت اسلامی عنوان کردند. ایشان در این نشست که روز (پنجشنبه ۱۸ دی) برگزار شد، پس از تلاوت آیه ﴿وَإِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّهً […]

اشتراک گذاری
۲۰ دی ۱۳۹۳
576 بازدید
کد مطلب : 3305

شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید، در دومین نشست عمومی علما و اندیشمندان جهان اسلام در کنفرانس وحدت اسلامی ضمن تاکید بر اهمیت وحدت امت اسلام، «نادیده گرفتن واقعیت‌ها» را از چالش‌های اصلی وحدت امت اسلامی عنوان کردند.

ایشان در این نشست که روز (پنجشنبه ۱۸ دی) برگزار شد، پس از تلاوت آیه ﴿وَإِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّهً وَاحِدَهً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاتَّقُونِ*فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُم بَیْنَهُمْ زُبُرًا کُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَیْهِمْ فَرِحُونَ﴾ [المؤمنون: ۵۲،۵۳] ابتدا خدمت تمامی میهمانان این نشست، به ویژه میهمانان خارجی، خیرمقدم عرض نموده و سپس از برگزارکنندگان کنفرانس وحدت تقدیر و تشکر کردند و گفتند: خدمت تمامی میهمانان گرامی، به ویژه میهمانانی که از خارج ایران تشریف آورده و میهمان همه ما هستند، خیرمقدم عرض می کنم و میلاد مسعود حضرت رسول صلی الله علیه وسلم و فرا رسیدن هفته وحدت را خدمت تک تک حاضرین در این محفل و مجلس تبریک عرض می‌کنم. هم‌چنین از جناب آیت الله اراکی و سایر همکاران گرامی ایشان در مجمع التقریب بین المذاهب تقدیر و تشکر میکنم که در راستای وحدت و تقریب بین المذاهب تلاش می‌کنند و سالانه چنین محافل و مجالس بزرگ و فراگیری در سطح بین المللی برای تقریب مذاهب تشکیل می‌دهند. هم‌چنین از رهبر معظم انقلاب و نیز دولت تدبیر و امید به خاطر توجه و اهمیتی که برای وحدت مسلمین قائل هستند تشکر می‌کنم.

مولانا عبدالحمید در ادامه به بیان مطالبی پیرامون اهمیت وحدت امت اسلامی پرداختند و گفتند: موضوع کنفرانسی که در حال برگزاری است وحدت امت اسلامی، چالشها و راهکارهاست. وحدت یک ضرورت و تکلیف و یک فریضه است. وظیفه تک تک مسلمانان است که با یکدیگر متحد باشند، زیرا وحدت دستور خداوند متعال و امری الهی است؛ آیات و احادیث متعددی به وحدت مسلمانان تاکید دارند. لذا ما نمی‌توانیم به جز وحدت به چیز دیگری بیندیشیم، زیرا ما مسلمانیم و این دستور شریعت ماست.

امام جمعه اهل سنت زاهدان وحدت را “یک ضرورت عقلی” دانستند و خاطرنشان کردند: از لحاظ عقلی نیز وحدت بسیار مهم و ضروری است. عقل میگوید که امتهای مترقی و فهیم و ملتهای بافرهنگ در دنیا آنانی هستند که دنبال وحدت باشند. تفرقه و اختلاف مایه بدنامی و نصیب ملتهای بی فرهنگ و بی دانش است. وحدت مایه سربلندی، عزت و قدرت ملتهای ضعیف است. ملتهای ضعیف با وحدت قوی، و ملتهای قوی قویتر می‌شوند، ولی تفرقه، ملتهای ضعیف را از بین می‌برد و ملتهای قوی را ضعیف می‌کند. اگر تاریخ را مطالعه کنیم نمونه‌های زیادی برای این موضوع پیدا می‌کنیم که در این محفل فرصت بیان آنها نیست.

مدیر دارالعلوم زاهدان سپس به چالشهای پیش روی وحدت اشاره کردند و گفتند: به اعتقاد بنده ندیدن واقعیتها مهمترین چالش پیش روی مسیر وحدت امت اسلامی است؛ وقتی واقعیتها و حقایق موجود را نبینیم دچار مشکل می‌شویم. عده‌ای هستند که واقعیتها را می‌بینند اما روی آنها پرده می‌کشند و تکبر، تعصب و غفلت اجازه دیدن واقعیتهای موجود را به آنها نمی‌دهد، لذا با مشکلات مواجه می‌شوند.

ایشان در ادامه افزودند: علت تمام مشکلات موجود در جهان، از قبیل تفرقه و اختلاف و ناکامی جامعه جهانی، سازمان ملل و شورای امنیت در مهار بحرانها به این برمی‌گردد که حقایق و واقعیتهای جامعه نادیده گرفته شدند. به عنوان مثال وقتی اسرائیل غاصب سرزمین فلسطین را اشغال کرد، آمریکا و اروپا و سایر قدرتهای غرب و شرق، واقعیتهایی از قبیل ملت فلسطین، سرزمینی که متعلق به آنهاست و اینکه بیت المقدس متعلق به مسلمانان است، را نادیده گرفتند و از اسرائیل حمایت کردند و از حق وتو بر خلاف عدالت و انصاف کار گرفتند و دست اسراییل را در قتل عام مردم فلسطین و تخریب منازل آنها باز گذاشتند.

مولانا عبدالحمید افزودند: نادیده گرفتن این واقعیتها سبب شده است که اکنون جامعه جهانی در مهار تروریزم عاجز بماند. اگر آمریکاییها واقعیتها را می‌دیدند با حمله یازده سپتامبر مواجه نمی‌شدند. اگر شوروی سابق واقعیتها را می‌دید، با فروپاشی مواجه نمی‌شد. اگر دولتهای منطقه و دولتهای مسلمان، نمی‌گویم اسلامی، حقایق و واقعیتها را می‌دیدند با قیام ملتها مواجه نمی‌شدند. اگر شاه ایران این واقعیت را می‌دید که ملت ایران یک ملت مسلمان است و نمی‌تواند بدون اسلام زندگی کند، و اگر حوزه‌های علمیه قم و علمای شیعه و سنی و امام راحل را می‌دید و به این واقعیتها توجه می‌کرد شاید با این انقلاب روبرو نمی‌شد که مجبور شود این مملکت را رها کند.

ایشان خاطرنشان کردند: در حال حاضر تمام حکومتهایی که از بین رفته و بسیاری از حاکمانشان در زندان هستند، به این خاطر است که حقیقت ملت خودشان و واقعیتهای موجود را ندیدند؛ آنان هنگامی که با مشکلات و چالش روبه‌رو شدند، تکبر کردند و گفتند ما جلوی ملت می‌ایستیم، نتیجه این شد که نتوانستند مقابل ملتها بایستند و خودشان به زندان رفتند، یا کشته شدند و یا فرار کردند. لذا دیدن واقعیتها برای ما حیاتی است.

گفتمان، مذاکره و تشکیل حکومتهای فراگیر راه حل مشکلات جهان اسلام است
امام جمعه اهل سنت زاهدان از “گفتمان، مذاکره و تشکیل حکومتهای فراگیر” به عنوان راه حلهای مشکلات جهان اسلام یاد کردند و اظهار داشتند: بعضی از سخنرانان کنفرانس وحدت در سخنان خودشان از جنگ صحبت کردند، ولی بنده اعتقاد را ندارم که جنگ راه حل باشد، بلکه به اعتقاد بنده گفتمان و مذاکره و تقسیم قدرت و تشکیل حکومتهای فراگیر و ملی و دریافتن یکدیگر راه حل است. اگر ما افراد معتدل را در بین گروههای تندرو پیدا کرده و با آنها پای میز مذاکره بنشینیم و از طریق آنها حرف خودمان را به تندروها برسانیم، نتیجه بخش خواهد بود.

ایشان نقش علمای شیعه و سنی را در ایجاد وحدت را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: اگر پای علما و نخبگان شیعه و سنی را به صحنه بکشیم بسیار موثر خواهد بود. ما می‌توانیم از طریق صلح و مذاکره و گفتمان و بها دادن به یکدیگر راه حلی به وجود بیاوریم و این مسایل را حل کنیم.

مولانا عبدالحمید روش مبارزه غرب با تروریزم را زیر سؤال بردند و گفتند: من به روش مبارزه آمریکا و اروپا با تروریزم اعتقادی ندارم و قطعا میدانم که این مبارزه پیروز نیست، زیرا اینها به جای مبارزه با علت، با معلول مبارزه می‌کنند. علت به وجود آمدن تروریزم در جهان نادیده گرفتن مسأله فلسطین و بها ندادن به ملتهاست؛ به اعتقاد بنده اگر امروز فلسطین آزاد شود و به استقلال برسد، بالاترین مبارزه با تروریسم صورت گرفته است. تروریسم نتیجه خشم ملتهاست. البته بنده نیز تروریزم را محکوم می‌کنم و مخالف سرسخت خشونت و افراطگرایی هستم، اما باید توجه داشت که همه اینها معلول چه علتهایی هستند. متاسفانه امروزه با معلول مبارزه می‌شود و علت مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید در پایان سخنانشان تاکید کردند: توصیه بنده این است که شیعه و سنی در سطح دنیا یکدیگر را دریابند و همدیگر را در آغوش بگیرند. به یکدیگر بها دهند. به حقوق و آزادیهای یکدیگر احترام بگذارند. ملتهای اسلامی، اعم از فرق و گرایشهای مختلف اسلامی یکدیگر را دریابند تا ـ إن شاء الله ـ بتوانند مشکلات را حل کنند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الإسلام مولانا عبدالحمید

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *